Wat gebeurt er wanneer het evenement gestaakt of afgelast wordt?

Wat gebeurt er wanneer het evenement gestaakt afgelast wordt?

 

Afgelast 

Elk evenement dat niet start binnen 12 uur na het originele uur van de aftrap, zoals bepaald door de officiële instantie, wordt ongeldig verklaard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een afgelasting door noodweer, incidenten met toeschouwers of gelijkwaardige voorvallen. 

Indien de afgelaste weddenschap deel uitmaakt van een meervoudige weddenschap, dan blijft het wedstrookje geldig en wordt de notering van de afgelaste wedstrijd in kwestie herleid tot 1.00. 

Een uitzondering hierop geldt voor evenementen, waarvan de starttijd nog niet is aangekondigd door de officiële instanties op het ogenblik waarop de weddenschap werd geplaatst of voor evenementen die door conflicten in de agenda werden verplaatst, maar eveneens binnen dezelfde wedstrijddag gespeeld worden (indien toepasselijk). In die gevallen blijven weddenschappen geldig, zolang het evenement het volgende officiële evenement is van dat bepaalde toernooi of die bepaalde competitie voor alle deelnemers in de weddenschap. 

 

Wat gebeurt er wanneer het evenement gestaakt wordt? 

In het geval van staking van een evenement of wedstrijd, worden alle weddenschappen die voordien al beslist werden en niet meer konden gewijzigd worden in het theoretische vervolg van het evenement, vereffend naargelang de besliste uitkomst. 

Voorbeeld: 

Indien een weddenschap werd afgesloten over de eerste helft van een voetbalwedstrijd en vervolgens wordt de wedstrijd gestaakt halverwege de tweede helft, dan wordt de weddenschap vereffend en niet ongeldig verklaard. 

Indien het gestaakte evenement niet binnen de 12 uur van de originele starttijd hervat wordt, wordt het evenement als ‘ongeldig’ verklaard en worden alle inzetten op een enkelvoudige weddenschap terugbetaald. Bij meerdere weddenschappen en combinatieweddenschappen wordt de notering van het gestaakte evenement teruggebracht naar 1.00.