Wat is een Asian Handicap weddenschap?

Asian Handicap is een geavanceerde vorm van voetbalweddenschappen die erg populair is in Azië (vandaar de naam). "Handicap" betekent dat een team voor de start van een wedstrijd een virtuele voorsprong of achterstand krijgt, waardoor de wedstrijd effectief met een andere stand begint.

 

Simpel gezegd, Asian Handicaps zijn ontworpen om de mogelijkheid van een gelijkspel in wedstrijden uit te sluiten, waardoor het resultaat in de meeste gevallen wordt teruggebracht tot twee mogelijke uitkomsten.

 

Drie soorten Asian Handicaps

Er zijn drie soorten Asian Handicaps: een half doelpunt (0,5, 1,5 enz.) een heel doelpunt (0, 1, 2 enz.) en een kwart doelpunt (0,25, 0.75, 1,25 enz.). We leggen deze kort en krachtig aan je uit.

 

Asian Handicap met een kwart doelpunt

Bij de Asian Handicap met een kwart doelpunt eindigen de waarden op .25 of .75 en wordt je inzet gedekt door bepaalde uitkomsten. Hierbij is het ook mogelijk om de helft van je inzet te winnen of terug te krijgen.

 

Asian Handicap met een half doelpunt

Bij de Asian Handicap met een half doelpunt is er altijd een duidelijke winnaar, omdat er nooit halve doelpunten gescoord zullen worden. De handicap maakt in het geval van een gelijkspel dan dus het verschil.

 

Asian Handicap met een heel doelpunt

Bij de Asian Handicap met een heel doelpunt wordt de inzet terugbetaald wanneer het resultaat ná het verrekenen van de handicap gelijk is.

 

Voorbeeld: 

Bij een reguliere voetbalweddenschap tussen Vitesse en Fortuna Sittard zijn er 3 mogelijke uitkomsten;

 

Vitesse wint

Fortuna Sittard wint

Gelijkspel

 

Wanneer je gokt op een Asian Handicap-markt, wordt het gelijkspel uit de mogelijkheden gehaald, dus je hebt twee opties waaruit je kunt kiezen. In dit voorbeeld is Vitesse sterk favoriet, dus de handicap is anderhalf doelpunt:

 

  • Vitesse -1.5
  • Fortuna Sittard +1,5

 

Het bovenstaande voorbeeld is het eenvoudigste geval van wedden op Asian Handicap op Betcity.nl. Een team start dan met een virtuele voorsprong of achterstand van 1.5 aantal doelpunten.

 

Het team dat met de toegepaste handicap de meeste doelpunten maakt, wordt als winnaar beschouwd. Als je bijvoorbeeld Vitesse kiest om Fortuna Sittard te verslaan met een handicap van -1,5, dan moet Vitesse de wedstrijd winnen met 2 of meer doelpunten om je weddenschap te winnen.

 

Je verliest de weddenschap als Fortuna Sittard wint, het een gelijkspel is of Vitesse wint met slechts 1 doelpunt verschil.

 

Dezelfde methode gebruik je met de Asian Handicap halve en kwart lijnen. Hieronder vind je een handige tabel waarop je kan zien welke Asian Handicap opties er zijn, het benodigde resultaat en de uitbetaling die daarbij hoort.

Asian_Handicap_Dark_Kylian.png

Asian Handicap goals (Asian totaal)

In deze vorm van Asian Handicap speel je niet op welke ploeg de wedstrijd zal gaan winnen maar op het aantal doelpunten dat er zal worden gescoord.

 

Het werkt op dezelfde manier als reguliere meer/minder doelpunten weddenschappen, met het verschil dat er meer wedopties zijn. Je kunt net als bij de gewone Asian Handicap inzetten op hele, halve en kwartlijnen vanaf 0,5, 0,75, 1, 1,25, 1,5 enzovoort.

 

Asian Handicap goals hele lijnen

We nemen wederom Vitesse Tegen Fortuna Sittard als voorbeeld. Als je inzet op de hele lijnen, bijvoorbeeld meer dan 1 doelpunt, dan betekent het dat je wint als de wedstrijd minimaal twee doelpunten bevat. Als het een doelpuntloze wedstrijd blijkt te zijn, verlies je je weddenschap en als er precies één doelpunt in de wedstrijd valt, krijg je je geld terug.

 

Asian Handicap goals halve lijnen

De weddenschappen op halve lijnen zijn hetzelfde als de reguliere ‘Meer of minder’ weddenschappen. Als je inzet op ‘meer dan 2.5 doelpunten’ verlies je de inzet als er 2 of minder goals vallen bij 3 of meer is de weddenschap winnend.

 

Asian Handicap goals kwart lijnen

Bij een inzet op kwart lijnen, bijvoorbeeld ‘minder dan 1.75 doelpunten’, is je weddenschap winnend bij 0 of 1 doelpunten, krijg je de helft van je inzet terug bij 2 doelpunten en verlies je de inzet bij 3 doelpunten of meer.

 

Hieronder vind je een handige tabel waarop je kan zien welke Asian Handicap doelpunt opties er zijn het benodigde resultaat en de uitbetaling die daarbij hoort.

 

Asain_handicap_goals.png